وبلاگ
آفات گیاهان آپارتمانی
گیاهان آپارتمانی، باعث آرامش و شادابی و افزایش انرژی در خانه ما می شوند. اما متاسفانه، آفات مختلفی نیز می توانند به آنها آسیب بزنند. آفات، حیوانات یا حشراتی هستند که گیاهان را تخریب کرده، سبب برگ ریزی، رشد ضعیف و نهایتاً مرگ گیاه می شوند. آفات بسیاری وجود دارند که می توانند ظاهر گیاهان آپارتمانی را تغییر دهند. در این مطالب، به بررسی مهم ترین آفات گیاهان آپارتمانی، راه های مقابله با آنها و نحوه تشخیص آنها می پردازیم.
سوسک ها:
سوسک انواع مختلفی دارد که در بسیاری از مناطق جهان وجود دارند. سوسک ها دو نوعه اند، سوسک های خانگی و سوسک های وارداتی یا عرضه شده.
سوسک خانگی در محیط کوچک گونه هایی هستند که معمولاً در خانه ها یافت می شوند، در حالی که سوسک عرضه شده مرتبط با محصولات صادراتی به کشورهای دیگر است. خاک غیر مناسب گیاهان خانگی قابلیت پرورش سوسک را دارند، بنابراین همیشه باید مراقب بود که با این آفت چگونه مقابله کرد.
راه های مقابله با سوسک:
بهترین راه مقابله با این افت، استفاده از خاک مناسب برای گیاهان می باشد. گیاهان آپارتمانی باید در خاکی که رطوبت بالایی حفظ میکند نگهداری شوند. راه درمان دیگر استفاده از آفت کش هایی نظیر دیازینون و یا مالاتیون می باشد.
کنه:
کنه نیز از مهمترین آفات گیاهان است. آنها پشت برگ های گیاهان تخم گذاری میکنند و وقتی که حرکت ندارند، دستگاه تنفس خود را از طریق پوست به درون خود میکشند. کنه ها تلاش دارند تا از پوست برگ گیاهان، آب و سلول های پوست گیاه را گرفته و از شاخه ها و برگ ها جدا کنند.
راه های مقابله با کنه:
راه مقابله با کنه ها این است که به عنوان یک راه حل ارگانیک، از آب پیاز استفاده کنید. آب پیاز، به دلیل ماده نیمه هیدروکسی، قادر به از بین بردن کنه ها است. همچنین، برای مقابله با کنه ها، میتوانید گیاهانتان را آب بشورید، کنه ها آفت خشکسالی هستند و با افزایش رطوبت محیط جمعیتشان به شدت پایین می آید. راه حل سوم استفاده از آفت کش های شیمیایی است، شما میتوانید از آفت کش آبامکتین یا دیگر تخم کش ها استفاده نمایید.
پشه ها:
محل زندگی پشه ها در خاک های غیرمناسب و آفت زده می باشد. جنس نر این آفت دارای بال می باشد و جنس ماده آن بدون بال می باشد و در خاک قرار دارند. پشه نیز به راحتی در جای هایی مانند زیر پرده ها، نورپردازها، پشت جعبه های لامپ و … قرار می گیرند.
راه های مقابله با پشه:
بهترین راه حل برای کنترل این آفت استفاده از برگه های چسب زرد می باشد. شما می توانید از آفت کش های شیمیایی نیز استفاده کنید، البته به یاد داشته باشید که تا وقتیکه خاک مناسب تهیه نفرمائید از شر این آفت خلاص نخواهید شد!
قارچ:
قارچ، گیاه را تخریب می کند، عمده ترین آفت گیاهان آپارتمانی قارچ می باشد که شدیدترین نوع تلفات بین گیاهان آپارتمانی را دارند. هر موقع متوجه ضعف گیاه شدید ولی آثار هیچ حشره ای را رو گیاه ندیدید گیاه شما دچار آفت قارچ زدگی شده است.
راه حل برای مقابله با قارچ:
بهترین راه حل برای پیشگیری و کنترل قارچ، حفظ رطوبت مناسب در خاک گلدان است. قسمت هایی از گیاه که دچار خرابی شده است جداکرده و بردارید. همچنین، از محلول هایی که برای کنترل قارچ به کار می روند، مانند بوردو، مانکوزب، کاربندازیم و … می توانید استفاده کنید.
شپشک:
شپشک یا سیپوشک، با استفاده از شیره گیاه باعث می شود، سطح آن را قرمز و بی روح شود، شکل غیر طبیعی به آن می دهد و باعث رشد ضعیف گیاهان می شود.
راه حل برای مقابله با شپشک:
بهترین راه حل برای کنترل شپشک، استفاده از مخلوطی از آب، الکل و مایع ظرفشویی است. این مخلوط، شپشک ها را از بین می برد. همچنین میتوانید از سم شیمیایی کنفیدور استفاده نمایید.
کرم خاکی:
کرم خاکی، گیاه را به سرعت تخریب می کند، ریشه ها را از بین می برد و باعث عدم رشد گیاه می شود.
راه حل برای مقابله با کرم خارم:
بهترین راه حل برای کنترل کرم در خاک استفاده از خاک مناسب می باشد. راه حل دیگر برای کنترل این آفت استفاده از پودر سم دیازینون است.
مورچه:
مورچه ها، برگ های گیاهان، گل ها و ریشه ها را تخریب می کنند. مورچه ها نوعی قارچ را در ریشه گیاهان رشد می دهند که باعث از بین رفتن گیاهان می شود.
راه حل برای مقابله با مورچه:
بهترین راه حل برای کنترل مورچه، استفاده از سم پودری دیازینون و یا لیندین می باشد. حتما دقت داشته باشید که این سموم به شدت خطرناک هستند.
جمع بندی
در کل، برای کنترل آفات و حشرات در گیاهان آپارتمانی، بهترین راه حل، مقابله با این آفات با استفاده از روش های ارگانیک است. همچنین، بهتر است که از انتقال گیاهان بیمار به نزدیکی گیاهان دیگر پرهیز کنید، گیاهان خود را از روشنایی دائمی برخوردار کنید و آنها را به روشی سالم، مثل مصرف آب کم و با زدودن گیاهان بیمار و با استفاده از خاک مناسب و عالی پرورش دهید.
آفت چیست؟
پاسخ: آفت، حشرات یا حیواناتی هستند که گیاهان و درختان را تخریب می کنند.
آیا آفات تنها گیاهان را تخریب می کنند؟
پاسخ: نه، آفات همچنین می توانند روی حیوانات، کشاورزی، غذاها و مواد دیگر نیز آسیب بزنند.
چگونه می توان از طریق تشخیص آفت ها به آنها مقابله کرد؟
پاسخ: شناسایی نوع آفت، شدت آسیب در حال ایجاد و جایگاه گیاه در فضای سبز، به کاهش اثرات آنها کمک می کند.
آیا مقابله با آفات ضدعفونی کردن شیمیایی برای گیاهان زینتی آسیبزننده است؟
پاسخ: بله، استفاده از مبارزه شیمیایی میتواند به طور کلی روی گیاهان زینتی آسیب بزند.
راههای ارگانیکی برای مبارزه با آفات چیست؟
پاسخ: راههای ارگانیکی شامل استفاده از روشهای طبیعی مثل آب، اسانسهای گیاهی، چای و آویشن میشود.(گیاهان بو دار)
چرا مقابله با آفات مهم است؟
پاسخ: مقابله با آفات ضروری است، زیرا آنها میتوانند باعث تخریب گیاهان و درختان، تخریب مزارع و کاهش عملکرد در محصولات باغبانی شوند.
آیا می توان برای از بین بردن آفات آن ها را با آب شست؟
پاسخ: بله، می توان جهت جلوگیری از آفت زدگی برگ گیاهان را شست.
آیا اسپری کردن با اسپری آلودگی هوا ایجاد میکند؟
پاسخ: بله، استفاده از اسپری شیمیایی نه تنها به آسیب گیاهان، بلکه به آلودگی هوا نیز میانجامد.
چگونه به آفات پرنده مقابله کنیم؟
پاسخ: بهترین راه حل برای مقابله با آفات پرنده، پوشاندن خاک گلدان با شبکه مقاومتی است.
آیا استفاده از محلول بوردو برای مواجهه با مشکلات گیاه خطرناک است؟
پاسخ: بله، استفاده از تمامی سم های شیمیایی بسیار خطرناک است.